Iyo Yoshimi & Jana Langenbruch

Iyo Yoshimi (cembalo ) studerade för Hiro Hashimoto och Masaaki Suzuki i Japan. Efter att ha tagit masterexamen på Musikhögskolan i Tokyo studerade hon för Enrico Baiano på Musikkonservatorium i Avellino, Italien. Hon spelar bland annat med gruppen Yokohama Barock Kammermusikensemble som har givit ut en CD i Japan.

/jana-soloprogram.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Jana Langenbruch (blockflöjt / barockoboe) har studerat både i Tyskland på Robert Schumann Hochschule Düsseldorf för Ursula Schmidt-Laukamp, i Sverige på kungl. Musikhögskolan Stockholm för Dan Laurin och på Schola Cantorum Basiliensis för Katharina Arfken. 2012 vann hon den internationella blockflöjtstävlingen i Nordhorn, Tyskland. 2014 var hon medlem i EUBO (european baroque orchestra). Hon är aktiv som medlem i flera kammarmusikensembler och har hittills spelat in tre CD.

 

 

När vi lärde känner varandra på en kurs i Avellino sommaren 2013 var det klart för oss att vi måste spela tillsammans. Det är sällan man träffar på en annan musiker och allting bara funkar på en gång. Så vi började att sätta ihop ett konsertprogram som vi framträdde med i Stockholm i januari 2014 innan Iyo flyttade tillbaks till Japan.

Pogrammet innehåller italienska verk från seconda prattica. Det är kompositörer som revolutionerade musiken genom att börja skriva affektladdat instrumentalmusik. Även Arcangello Corelli, som finns med i vårt program, satt nya standarder för den barocka instrumentalmusiken. (Programlängd 1 timme, instrument: blockflöjter & cembalo)

Juli 2015 kom Iyo till Sverige igen och under oktober är Jana på besök i Japan. Då framför vi både det italienska programmet och ett program med verk av familjen Bach. I Bachprogrammet spelar Jana förutom blockflöjt även barockoboe.

 

Här kan du lyssna på utsnitt från det italienska programmet från en konsert vi spelade i januari 2014:

 

Här spelar vi tredje satsen ur Carl Philipp Emanuel Bachs g-moll sonata för barockoboe och continuo. Videon är från en konsert i Haga kyrkan i Göteborg där vi spelade programmet Familjen Bach.

Volymen på inspelningen är tyvärr lägre än på inspelningen ovan.