CV

Lebenslauf auf deutsch

 

Jag är en frilansande musiker. Mina instrument är blockflöjt och barockoboe.

2012 vann jag den internationella blockflöjtstävlingen i Nordhorn, Tyskland och fick i samband med detta spela in min första CD.

Jag studerade blockflöjt både på kungl. Musikhögskolan i Stockholm för Dan Laurin och på Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf för Ursula Schmidt-Laukamp. Efter mina blockflöjtsstudier gick jag påbyggnadsstudier i barockoboe med Katharina Arfken som lärare på Schola Cantorum Basiliensis i Schweiz.

Som oboist uppträder jag mest med olika orkestrar; jag har spelat med bland annat Drottningholm Barock Ensemble, Stockholms Bachsällskap och var oboist på Vadstena Akademiens operauppsättning 2010 och 2016. 2014 var jag medlem i EUBO (European Union Baroque Orchestra).

Som blockflöjtist är jag framförallt mycket aktiv i olika ensembler. Jag har genomfört flera turnéer med mina ensembler i Sverige, Tyskland och Japan. Jag har även uppträtt som solist framför orkester och har ett soloprogram.

Ett av mina intressen brevid den tidiga musiken och nutida blockflöjtsmusik är svensk folkmusik som jag föll för på en gång när jag flyttade till Sverige för första gången 2007. Svensk folkmusik spelar jag på traditionella flöjter såsom härjedalspipa och sälgflöjt. Det gör jag både när jag uppträder på konsert och när jag spelar till dans.