Ensembler

 

 Här kan du läsa om alla grupper jag spelar tillsammans med och om mitt soloprogram:

 

 

 

fotograf lindbergkarlsson.seBrustna Hjärtan Barock

Brustna Hjärtan Barock är en ensemble som med passion hänger sig åt barockmusikens intensiva och kommunikativa uttryck.
Jana Langenbruch - barockoboe och blockflöjt
Elin Nilsson - barockfiol
Andrea Ravandoni - barockviola
Stina Petersson - barockcello

www.brustnahjartan.se

 

 

 

 

Trio Euterpe

Trio Euterpe är en internationell blockflöjtsensemble bestående av tre unga musiker (Clara Guldberg Ravn, Axel Siberov, Jana Langenbruch) som träffades under sina studier för professor Dan Laurin på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Trion har bland annat medverkat i en kammarmusikfestival, uppträtt i samband med Stockholm Early Music Festival och deltagit i masterclass med Lorenzo Cavasanti. Trio Euterpe erbjuder ett mycket brett konsertprogram med musik från medeltiden till i dag. I programmet används ett stort antal blockflöjter från olika tidsepoker i varierande storlekar.

Här finns videon med Trio Euterpe!

 

 

 

 

/duo-fabula-3.jpgDuo Fabula

Duo Fabula består av Jana Langenbruch (blockflöjter och folkliga pipor) och Nina Grigorjeva (harpa, folkliga pipor och sång). Duo Fabula spelar både folkmusik och tidig musik samt sätter upp föreställningar för barn. Duon bildades 2009 och har sedan dess släppt en CD, genomfört flera turneér i Sverige och Tyskland, lett folkmusikkurs i Nederländerna, satt upp teaterföreställningar samt spelat folkmusik på stämmor, festivaler och för olika danslag.

Här finns mer information och videon med Duo Fabula

www.ninamusiker.com

 

 

Iyo Yoshimi

Iyo Yoshimi är en enastående cembalist. Vi har ett givande och inspirerande samarbete som hittills har resulterat i konserter i Japan, Sverige och Italien. Iyo har studerat för Masaaki Suzuki i Tokyo och Enrico Baiano i Avellino. Vi spelar ett program med tidig italiensk musik och verk av Corelli samt ett program med verk av familjen Bach.

Mer information finns här:
Iyo Yoshimi & Jana Langenbruch

 

 

 

 

 

 

Soloprogram

I soloprogrammet spelar jag på olika blockflöjter såsom voiceflute, ganassiflöjt och härjedalspipa. Programmet innehåller verk av Carl Philipp Emanuel Bach, Markus Zahnhausen, Jacob van Eyck och svensk folkmusik.